طراحی استراتژی بازایابی شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها
طراحی استراتژی بازایابی شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها موضوع مهمیه و خیلیا میدونن که باید براش کاری انجام بدن اما نمیدونن دقیقا چه کاری.
همه کسب و کارها باید یک استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی داشته باشن و اکانت های رسانههای اجتماعیشون رو به روشی سنجیده و حسابشده مدیریت کنن.
در صورتی که این کار رو انجام ندن احتمال داره رقبای تجاریشون بتونن با مدیریت بهتر، بازار هدف رو به دست بیارن.
بنابراین کسب و کارها نمیتونن رسانههای اجتماعی رو نادیده بگیرن، چرا که 65% از مشتری هایی که از یک برند تجربه خوبی داشته باشن، احتمالا اون تجربه رو به دیگران توصیه میکنن و 96% از افرادی که درباره برندهای تجاری آنلاین نظر میدن، حساب شبکه های اجتماعی اون برندها رو دنبال نمیکنن.
در اینجا 15 قدم برای طراحی استراتژی بازاریابی رسانههای اجتماعی رو بررسی میکنیم
1) انتخاب اهداف مناسب و واقعی در بازاریابی رسانههای اجتماعی
یکی از مهمترین مشکلاتی که خیلی از کسب و کارها در رسانههای اجتماعی با اون مواجه هستن اینه که اونها هیچوقت برای تعیین اهداف مناسب و واقعی بیزینسشون در شبکه های اجتماعی وقت نمیذارن.
اونها میدونن که باید در شبکه های اجتماعی حضور داشته باشن، اما نمیدونن چرا و چطوری باید حضور داشته باشن.
واضحه که باید اهداف بازاریابی شبکه های اجتماعی یا همون سوشال مدیا مارکتینگ شما با اهداف و برنامهریزی کسب و کارتون هم راستا باشه.
اگه شما برای پیشرفت کسب و کارتون اهداف استراتژیکی مشخص و تنطیم میکنین باید اهداف بازاریابی رسانههای اجتماعی شما هم کاملکننده اهداف کسب و کارتون باشه.
اولین قدم در طراحی استراتژی بازایابی شبکه های اجتماعی اینه که باید اهداف کسب و کارتون رو هوشمند (SMART) انتخاب کنین.
بیشتر افراد اهداف تجاریشون رو طوری تنظیم میکنن که براشون معنی و مفهوم خاصی نداره.
یادتون باشه شما اهداف رو برای این مشخص میکنین تا در مارکتینگ شبکه های اجتماعی کسب و کارتون موفق باشین.
بنابراین اهدافتون باید SMART باشن یعنی:
- مشخص و واضح باشه
- قابل اندازهگیری باشه
- قابل دستیابی باشه
- مرتبط با شما و بیزینس تون باشه
- به روز باشه
هر چه اهدافتون SMART تر باشن دستیابی بهشون راحتتر میشه و زمانی میتونین خودتون رو به چالش بکشین که اهداف واقعی و دستیافتنی انتخاب کنین.
ممکنه دوست داشته باشین به یک میلیون فالوئر برسین، اما بعیده در طی یک سال به همچین چیزی برسین، حتی اونهایی که خیلی خوب عمل میکنن. این همون جاییه که باید اهدافتون رو واقع بینانه مشخص کنین.
سعی نکنین تو هر شبکه اجتماعی حضور داشته باشین، چون تعدادشون زیاده و وقت و منابع شما هم محدوده. شما فقط باید در همون شبکههای اجتماعی فعالیت کنین که مخاطبین و بازار هدف شما در اونجا حضور دارن و فعالن.
در استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی برای کسب و کارتون هدف های مختلفی میتونین مشخص کنین، از جمله:
- افزایش آگاهی از برند (Awareness)
- افزایش فروش
- بهبود بازگشت سرمایه
- ترغیب افراد برای خرید آنلاین
- رشد فالوئرها
- و …
2) استانداردهای مربوط به خودتون و برندتون رو مشخص کنین
خیلی از کسب و کارها شبکههای اجتماعی شون رو ایجاد میکنن، زمان و منابعشون رو هم بهش اختصاص میدن، بدون این که بدونن موفق عمل میکنن یا نه.
بطور کلی، باید همیشه حواستون به اهداف بازاریابی که در استراتژی بازایابی شبکه های اجتماعی تون تنظیم کردین باشه و ببینین در راستای همون اهداف در سوشال مدیا فعالیت دراین یا نه.
برای مثال، اگه هدفتون، افزایش آگاهی از برند شماست، پس باید ببینین که محتوای شما تا چه حد در شبکه های اجتماعی پخش شده. اگر هدفتون فروش بیشتره، یا میخواین مردم رو به انجام یک کار خاص ترغیب کنین، پس باید به تعداد کلیکی که روی لینک هاتون (مثلا لینک بایو یا لینک هایی که تو استوری هاتون میذارین) توجه کنین.
3) مشخص کنین چه کسانی قراره مخاطب هدف شما باشن
یکی از رایجترین اشتباهات کسب و کارها در استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی اینه که فکر میکنن خوبه که همه مردم به عنوان فالوئر یا مخاطبشون باشن، نکته مهم اینه که کسی فالوئر شما خواهد شد که به محتوای شما علاقهمند باشه.
در واقع شما باید در شبکه های اجتماعی دنبال جذب فالوئرهایی باشین که مخاطب هدف شما هستن و در نهایت منجر به مشتری میشن و از خدمات شما استفاده میکنن، پس دنبال جذب همه آدم ها به عنوان فالوئر نباشین.
مثلا اگه محصول یا خدماتی دارین که در یک منطقه جغرافیایی یا یک شهر خاص ارائه میشه پس باید کسانی رو به عنوان فالوئر جذب کنین که تو همون منطقه زندگی میکنن.
اینکه شما محصولاتتون رو در ایران ارائه میدین اما فالوئر خارجی داشته باشین هنر نیست، سعی کنین تا حد امکان فالوئراتون تارگت و مخاطب هدف باشن حتی اگه تعدادشون کم باشه.
پس قبل از هر چیزی پرسونای خریدارتون رو مشخص کنین.
4) مخاطبان شبکه های اجتماعی تون رو به خوبی بشناسین
همه مخاطبان رسانههای اجتماعی شبیه هم نیستن، مردم به به روش ها و دلایل مختلفی از سوشال مدیا استفاده میکنن.
اگه میخواین در شبکه های اجتماعی به اهدافی که واسه خودتون مشخص کردین برسین، باید از سوشال مدیایی استفاده کنین که مخاطب هدف شما استفاده میکنن.
ممکنه مخاطب شما یک مدیر میانسال باشه که از لینکدین استفاده میکنه یا یک جوان 18 ساله که همه وقتش رو در اینستاگرام میگذرونه، پس باید شما هم انرژیتون رو جایی بذارین که مخاطبتون بیشتر حضور داره.
یکی از روش هایی که میتونین خیلی خوب مخاطب هدفتون رو بشناسین و نیازهاش رو درک کنین تا بر اساس اون براش محتوا تولید کنین و در نهایت به فروش بیشتر خدماتتون منجر بشه اینه که برای کسب و کارتون پرسونا طراحی کنین.
هر چقدر بهتر بتونین ویژگیهای مخاطب و بازار هدف خودتون رو بشناسین و درک کنین، بهتر میتونی در سوشال مدیا و هدف هاتون موفق بشین.
5) با توجه به مخاطب هدفتون، شبکه های اجتماعی که باید توش فعال باشین رو انتخاب کنین
خیلی از افراد این دغدغه رو دارن ک چطوری زمان و انرژیشون رو برای همه شبکه های اجتماعی مدیریت کنن.
نیازی نیست شما در همه شبکه های احتماعی فعال باشین، فقط کافیه تو اون شبکه هایی حضور داشته باشین که مخاطب هدف شما اونجا بیشتر حضور دارن.
پس به جای هدر دادن وقت و انرژیتون در همه رسانه های اجتماعی، روی دو سه سوشال مدیایی که مخاطب شما اونجا بیشتر هستن متمرکز بشین.
اگه شما برای طراحی پرسونا و شتری هدفتون وقت گذاشته باشین پیدا کردن سوشال مدیایی که میتونه براتون مفید باشه کار سختی نیست.
برای این کار میتونین هم مطلب “پرسونا یا مخاطب هدف چیست” رو بخونین و همه اینکه میتونین در دوره جامع بلاگینگ و تولید محتوا من شرکت کنین که روش اصولی طراحی پرسونا رو اونجا کامل یاد میدم.
6) نحوه فعالیت رقباتون در شبکه های اجتماعی رو زیر نظر بگیرین
شما معمولا در کسب و کار خودتون رقبایی دارین که با استراتژی مخصوص خودشون در رسانههای اجتماعی فعالیت دارن.
اگه مدام رقباتون رو زیر نظر داشته باشین و آنالیزشون کنین، میتونین متوجه بشین اونا از چه استراتژی استفاده میکنن، مخاطب هدفشون چه کسانی هستن و چطور خودشون رو به دیگران معرفی میکنن.
با شناسایی نقاط ضعف رقباتون میتونین از فرصت هایی که وجود داره استفاده بهینه کنین و برای مخاطب ارزش جدیدی ایجاد کنین.
به عنوان مثال، یکی از رقبای شما ممکنه در توئیتر فعال و تاثیرگذار باشه، اما حضوری ضعیف در فیسبوک داره. در این حالت شما منابع و نیروی بیشتری برای فیسبوک اختصاص میدین تا در توئیتر فعال باشین.
7) با توجه به نوع مخاطبتون انواع محتوا رو امتحان و منتشر کنین
کاملا واضح و مشخصه که برای موفقیت در رسانههای اجتماعی نیازه محتوای با کیفیت و مفیدی رو منتشر کنین.
یکی از اشتباهات کسب و کارها اینه که بیش از حد محتوای تبلیغاتی رو به اشتراک میذارن و یا مدام دارن روی فروش و تبلیغ محصولاتشون کار میکنن.
یادتون باشه که رسانههای اجتماعی برای ایجاد ارتباط درست شدن و قرار نبوده بازاری برای فروش محصولات یا خدمات باشن، پس یه جای تمرکز روی فروش سعی کنین اول محتوایی ایجاد کنین که بتونین با مخاطبتون تعامل ایجاد کنین.
درواقع شما باید محتوایی رو در رسانههای اجتماعی به اشتراک بذارین که ترکیب متعادلی از مطالب آموزشی و سرگرم کننده باشه و درصد کمی از مطالب تبلیغاتی و یا معرفی محصولاتتون هم بهش اضافه بشه.
به همین دلیله که اکثر اینفلوئنسرها نسبت به برندها تو صفحشون تعامل بهتری با مخاطبشون دارن، چون دقیقا محتوایی رو تولید میکنن مه مخاطبینشون دوس دارن.
درباره چیزی که میتونین تولید کنین و ارائه کنین واقع بین باشین
باید با خودتون صادق باشین، محدودیت هاتون رو بشناسین و آمادگی روبرو شدن با هرچیزی که ممکنه موقع تولید محتوا باهاش برخورد کنین رو داشته باشین.
برای مثال، ممکنه دوس داشته باشین یک کانال قوی در یوتیوب داشته باشین، اما اگر تجهیزات لازم، دانش و زمان کافی رو برای تهیه فیلمهای با کیفیت نداشته باشین این کار براتون بی فایده هست.
شما باید بین انواع محتوایی که مخاطب هدف شما ازش خوشش میاد اونهایی رو انتخاب کنین که توانایی و شرایط ایجادش رو دارین.
سلیقه شخصی خودتون رو با سلیقه مخاطبهای هدفتون قاتی نکنین
احتمالا شما هم مثل خیلی از افراد دیگه سعی میکنین تو سوشال مدیاتون مطالبی رو منتشر کنین که خودتون بیشتر دوس دارین و مطابق سلیقه شخصیتون هست، اما این کار اشتباهه.
زمانی که شما دارین در اکانت برندتون یا اکانتی که قصد دارین در اون چیزی رو به مخاطب بفروشین محتوا تولید میکنین، باید تمرکزتون رو محتوایی باشه که برای مخاطب جذابتره نه شما.
8) قبل از اینکه تولید و پروموت محتواتون رو شروع کنین، حساب کاربری خودتون رو درست تنظیم کنین
این مهمه که اکانت های سوشال مدیاتون رو درست تنظیم کنین و هویت بصری و رنگی برندتون، در همه سوشال مدیاتون رعایت به و یک دشت باشه.
برای کامل کردن پروفایلتون در هر سوشال مدیا وقت بذارین و همه بخش هاش رو با دقت پر کنین.
نیازی نیست اشاره کنم که باید در همه شبکه های اجتماعیتون از لوگوی برندتون استفاده کنین و فقط عکس های با کیفیت و محتوای مفید آپلود کنین.
9) حتما بهترین زمان برای انتشار پست در هر سوشال مدیا رو پیدا کنین و برای محتواتون تقویم محتوا درست کنین
شما میتونین همه محتوا رو در شبکه های اجتماعیتون به صورت دستی و در همون روز آپلود کنین اما این روش وقت و انرژی زیادی ازتون میگیره و حرفه ای نیست.
بهترین روش اینه که برای محتواتون اول یک تقویم محتوا درست کنین (اگه بلد نیستین دربارش سرچ کنین، اصولش رو هم من در دوره اصول بلاگینگ کامل یاد میدم) و بعد بهترین زمان برای انتشار محتوا رو در هر سوشال مدیا پیدا کنین.
یعنی با استفاده از ابزارهای تحلیلی هر شبکه اجتماعی، ببینین مخاطبین شما در اون سوشال مدیا چه زمان هایی بیشتر آنلاین هستن و شما در همون زمان محتواتون رو منتشر کنین، اونم نه به صورت دستی به کمک ابرازهای انتشار خودکار.
10) محتوایی رو با فالوئراتون به اشتراک بذارین که واسشون جذابه و مناسبشون هست
موقع تولید محتوا چند سوال وجود دراه که باید از خودتون بپرسین:
- در هر شبکه اجتماعی حداکثر از چه تعداد کاراکتر میشه استفاده کرد؟
- تعداد هشتگهای مناسب در هر سوشال مدیا چقدره؟
- آیا باید در محتوایی که منتشر میکنیم از ایموجی ها استفاده کنیم؟
- بهترین نوع محتوا برای هر شبکه اجتماعی چیه؟
اهمیت تصاویر و ویدئوها رو فراموش نکنین
محتوای تصویری بیش از ۴۰ برابر نسبت به انواع دیگه محتوا در رسانههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشن. تمرکز بر محتوای بصری یکی از دلایل رشد سریع اینستاگرام در طول چند سال گذشته بوده.
به نظر میرسه هر سال، محتوای ویدئویی محبوبیت بیشتری پیدا میکنه. براساس گزارش یوتیوب، تماشای ویدیو در هر سال ۱۰۰ درصد افزایش یافته. ۶۴ % از مشتریان میگن که پس از تماشای یک ویدئو در مورد یک محصول، احتمال داره اون محصول رو به صورت آنلاین خریداری کنن.
برای هر شبکه اجتماعی تون محتواتون رو سفارشیسازی کنین
یادتون باشه همه شبکه های اجتماعی مثل هم نیستن و شما نمیتونین یک محتوای یکسان رو در همشون منتشر کنین.
مثلا محتوای اینستاگرام بیشتر روی عکس و ویدیو تمرکز داره در حالی که محتوای توییتر بر اساس متن هست یا یوتیوب فقط ویدیو هست.
11) شبکه های اجتماعی تون رو پروموت کنین
محتوای خوب همیشه باعث رشد شبکه های اجتماعی و در نهایت فروش خدماتتون میشه، اما برای شورع شما همیشه نیاز به یک سری فالوئر اولیه دارین، بنابریان باید به روش های هوشمندانه ای سوشال مدیاتون رو در جاهای مختلف پروموت کنین.
مثلا میتونین آدرس شبکه های اجتماعیتون رو در فوتر وبسایتتون و یا پایین ایمیل هاتون بذارین، یا مثلا آدرس اینستاگرامتون رو در اکانت توییترتون معرفی کنین.
12) با مخاطبهای خودتون تعامل داشته باشین
مردم تو شبکههای اجتماعی نمی چرخن تا فقط محتواها رو بخونن یا تماشا کنن، یکی از اهداف دیگه شون این هست که با دیگران تعامل داشته باشن.
پس شما هم باید سعی کنین با مخاطبینتون تعامل داشته باشین نه اینکه فقط سعی کنین بهشون یه سری خدمات یا محصولات بفروشین.
13) به تبلیغات برای افزایش مخاطبین خودتون توجه کنین
بیشتر شبکههای اجتماعی به شما امکان تبلیغات پولی رو میدن تا با استفاده از سیستم خودشون تبلیغتون رو به مخاطب هدفتون نمایش بدین (متاسفانه خیلی هاش بخاطر تحریم ها یا در ایران غیر فعاله یا بخاطر قیمت دلار قیمتش منطقی نیست، اما میتونین مدل های دیگه رو امتحان کنین)
با استفاده از این نوع تبلیغ، شما میتونین خودتون رو به مخاطبی که شما رو نمیشناسه معرفی کنین و فالوئر بیشتری جذب کنین یا خدماتتون رو بفروشین.
14) کار با افراد تاثیرگذار یا همون اینفلوئنسرها رو در نظر بگیرین
اگر یک اینفلوئنسر (فرد تاثیرگذار) مناسب با مخاطب هدفتون رو پیدا کنین و باهاش همکاری کنین شک نکنین که در افزایش فالوئر و معرفی برند شما خیلی تاثیرگذاره.
اما نکته ای که مهمه اینه مخاطب اون اینفلوئنسر باید هم راستا با مخاطب مورد نظر شما باشه و فالوئراش هم واقعی باشه، پس فقط سراغ افراد با فالوئر بالا نرین و فکر کنین چون مخاطبش بیشتره پس حتما تاثیرش بهتره.
15) همیشه نتایج رو پیگیری و آنالیز کنین و اگه نیازه استراتژی هاتون رو تغییر بدین
اگه نتیجه کارهایی که در سوشال مدیا انجام میدین رو رصد نکنین اصلا متوجه نمیشین کاری که دارین اینجام میدین درسته یا نه، نتیجش هم راستا با هدفتون هست یا نه.
پس مهمه همیشه نتیجه رو چک کنین، با دقت آنالیز کنین و اگه نیازه تغییراتی اعمال کنین تا روند کار بهتر پیش بره.
اکثر شبکه های اجتماعی بخش insight یا آنالیز در احتیارتون میذارن که با بررسی این قسمت میتونین با دقت کارتون رو آنالیز کنین (مثل بخش insight اینستاگرام)
اگر محتوای شما خوب عمل نمیکنه، دقت کنین ببینین چه کاری بیاد براش انجام بدین و سعی کنین محتوایی منتشر کنین که فالوئرها ترجیح میدن.
به طور کلی از تغییر استراتژی یا محتوای سوشال مدیاتون نترسین.
اگه این مطلب رو دوس داشتین با دوستانتون به اشتراک بذارین و اگه سوالی دارین میتونین در بخش کامنت بپرسین.
- لینک دانلود به صورت پارت های 1 گیگابایتی در فایل های ZIP ارائه شده است.
- در صورتی که به هر دلیل موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید به ما اطلاع دهید.
پسورد فایل : پسورد ندارد گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.